DECEMBER 2022

-Op dinsdag 13 december 2022 werd er door drie leden van de Aalsterse politie een uitvoerige toelichting gegeven omtrent de buurtinformatienetwerken. Baardegem is actueel de enige Aalsterse deelgemeente waar er nog geen BIN is. Via een BIN kan de politie eenvoudig informatie doorgeven aan burgers omtrent feiten die hun buurt aanbelangen (onrustwekkende verdwijningen van kinderen, demente bejaarden,..., maar ook aanwezigheid van daderbendes enz.) en kunnen burgers ook nuttige informatie ter kennis brengen van de politiediensten (signaleren van verdachte personen, meedelen waar personen die door de politie achtervolgd worden zich bevinden enz.). Er waren een twintigtal geïnteresseerde toehoorders. Om een BIN te kunnen opstarten is er een kleine stuurgroep van geëngageerde dorpsgenoten nodig (3 tot 5 personen). 3 dorpsgenoten gaven reeds aan om een dergelijke stuurgroep te willen opstarten. Indien er nog geïnteresseerden zijn dan mogen deze dit kenbaar maken aan de voorzitter van de Dorpsraad (deboeckgeert@skynet.be), die de opstarters met elkaar in contact kan brengen. De politie zal de stuurgroep actief ondersteunen met het regelen van de administratie. 

 

-Nadat de burgemeester en de bevoegde schepen niet thuis gaven werd de politie aangeproken met de vraag of iets kon worden gedaan aan de onveilige toestand doordat permanent water vanuit het Lindenhof op de rijweg stroomt. Door het vriesweer is het voetpad niet meer bruikbaar en is de zijkant van de rijbaan (waar fietsers rijden) glad. Als er niet verder gereageerd wordt (de situatie sleept nu al meer dan twee jaar aan) zullen we dit even onder de aandacht van de pers moeten brengen.... dan kan er immers plots vanalles. Ook als het niet vriest is de situatie, met een permanente modderstroom, niet aanvaardbaar. 

     

-Windmolens in Baardegem. Dit zou misschien geen slechte zaak zijn nu electriciteit steeds duurder wordt en er nood is aan groene stroom. Er werd reeds een studie uitgevoerd waaruit blijkt dat bepaalde locaties in Baardegem geschikt zijn om een windmolen te voorzien. Er is een potentieel voor drie windturbines, waarvan één aan de grens met Opwijk (hiervoor zal uiteraard overleg met de gemeente Opwijk vereist zijn). Alvorens er windmolens kunnen komen dienen de gronden waar deze kunnen worden geplaatst nog herbestemd te worden. De eerstvolgende jaren zullen er dus nog geen windmolens in Baardegem opduiken.

 

 
Meer nieuws